We heten u van harte welkom in ons gelegenheidsrestaurant: het authentieke en wereldberoemde Italiaanse Pizzeria-ristorante Le Beccherie in Treviso. Een uniek restaurant zoals zal blijken, want de enige die een selectie van een uitstekende italiaanse keuken aan u voorstelt, niet om het lichaam, maar wel om de geest te voeden, cibo per i pensieri. Vandaag bijvoorbeeld op de kaart: een Kir cardinal als apero, een Tournedos Rossini met frietjes van Bintje-aardappelen en een Irish koffie om de gaatjes te vullen. Of toch liever Pernod (geen Ricard?) tegen de dorst, een pizza Margherita en Tiramisu vergezeld van een Sambuca. Waarom met 3 koffieboontjes? Rinkelt er een belletje? Waar komen al die gekke namen en tafelgebruiken eigenlijk vandaan? Benieuwd? Welkom dan in Treviso, in het authentieke en wereldbekende Italiaanse restorante Le Beccherie! Niet toevallig dààr zal later in het programma misschien blijken. Je speurt er de restaurantkaart af naar ingrediënten, merken en gerechten met een verhaal; jij bestelt, de chef vertelt……Je hebt het ondertussen helemaal door: de rode draad doorheen de ganse kaart is er één van tafelverhalen: interessant, soms pikant, gewoon verzonnen, of historisch onbetwistbaar. Verhalen om de vingers bij te likken. Wees onze gast, en laat je fantasie de vrije loop. A Presto!
Alphonse Degryse is een rasechte Oostendenaar maar woont al een hele tijd in Ruddervoorde. Hij groeide op zonder broertjes of zusjes, en dus een beetje alleen. Hij vertelde zichzelf verhalen die zich in zijn dromen afspeelden. Zo heeft hij een levendige fantasie ontwikkeld, een radde taalvaardigheid en een vlotte pen. Toen hij ouder werd had hij niet langer genoeg aan verhalen die hij zichzelf vertelde, hij wilde publiek, hij zou infotainen: mensen op een leuke manier informeren over ernstige en minder ernstige thema’s, verhalen die kleven…..Gaandeweg leerde hij ook dat mensen vaak wandelende bronnen van eindeloze inspiratie kunnen zijn. Goed luisteren is een essentiële voorwaarde voor verbindende dialoog die de kleefkracht van verhalen nog verhoogt. Zijn carrière in marketing & verkoop, in managment als coach en als docent is gekleurd met een oeverloze passie voor de kunst van verhalen vertellen, in zeer uiteenlopende domeinen. En dit is wat hij graag nog een hele tijd wil blijven doen: de dialoog opzoeken met luisteren en fluisteren, de kunst beoefenen van verhalen vertellen: voor mensen, groepen, verenigingen, bedrijven……
EEN AANRADER!!!!!!!!!
