Hoe toxisch is onze voeding door Dr Ing De Maerteleire – 19/06/2024

 Deze specialist informeert u over de toxische stoffen in onze voeding die ons ziek maken, zonder dat we ons hiervan bewust zijn.

Daarbij denken we aan hormonen, pesticideresiduen, zware metalen en antibiotica.  Zijn hormonen schadelijk of niet ?  Is onze vis nog eetbaar ?  Komen er zware metalen vrij in conserven ?  Kunnen we iets doen om botulisme en salmonellose te vermijden ?  Wat kunnen de gevolgen zijn van “doixine”-vergiftiging op korte en lange termijn ?  Wat zijn PCB’s en hoe komen ze in onze voeding terecht ?  Wat zijn de gevolgen voor de gezondheid ?  Wat is de zin of onzin van additieven ( E-nummers )?  Zijn er “toxische” additieven die men maar best uit de weg gaat ?  Hoe kan men ze herkennnen ?

Eric De Maerteleire is bio-ngenieur en hij was dagelijks belast met de lokale eetwareninspectie.  Daaruit ontstond zijn passie voor de relatie tussen voeding en gezondheid, een onderwerp waarover hij de voorbije jaren felgesmaakte lezingen heeft gehouden voor een breed publiek. 

Info : Johan Leyts 050 33 77 31  johan.leyts@proximus.be

         Christine Devloo 050 68 63 53  devloo.christine@telenet.be

Deelname : 5 euro

Zaal Sparrenhof

Afdeling
Brugge-Centrum

Datum
19 juni 2024
14:30 - 17:00

Type activiteit
Voordrachten