Eten en drinken, daar geniet iedereen van, maar weten we ook waar benamingen van ingrediënten en gerechten vandaan komen en waar ze echt voor staan?
Schuif mee aan tafel voor een verrukkelijk taalbuffet, vol lekkers van hier en uit verre keukens:
van ‘Vlaamse kost’ via mezze en sushi tot smørrebrød en zakuski.
Hoe slopen termen als chocolade, koffie, mousseline en sinaasappel ons Nederlands binnen?
Wat is de eigenlijke betekenis van steak, spaghetti, paella en feta?
Waarom zijn basiel- en koningskruid synoniemen voor basilicum?
Welk verhaal zit er achter mayonaise, sandwich of tapa?
Wat hebben krenten, sjalot en bearnaise gemeen?
Hoe komt het dat Italianen een tomaat “pomodoro” noemen?
Hoezo de loempia is niet Chinees?
En drakensaus dan?
We smullen van taal.
DEELNAME: € 9 lid – € 12 niet lid
- betalen aan de deur
VOORINSCHRIJVING:
- Bea Couvreur: 0498/85 00 27
- e-mail: vlashoutland@gmail.com
- website: https://sites.google.com/view/vlas-houtland
Ten laatste om 12.00 u daags vooraf
INFIO: lucentine2@gmail.com
