Kanker en voeding – 20/04/2023

 Wat is de relatie tussen voeding en kanker? Is onze voeding voor een deel mee verantwoordelijk voor deze ziekte? Hoe gezond eten we? Wat is gezonde voeding? We eten allemaal te weinig groenten, fruit, vis en zeevruchten en teveel vlees. De opname van vetten, eiwitten, suikers en complexe koolhydraten zijn bij vele mensen uit balans. Door ongezonde eetgewoonten krijgen we niet de noodzakelijke voedingselementen binnen die noodzakelijk zijn voor een instandhouding van een goede gezondheid. Toegevoegde suikers zijn het grootste zeer van deze tijd. Als je kijkt op de etiketten lees je bijna overal glucose, fructose,suikers, maïsstroop…..Men doet dat bewust. Mensen houden van suiker en de voedingsindustrie speelt daar gretig op in. Het klopt dat we suiker nodig hebben, om de energie te produceren die ons lichaam warm houdt of die we nodig hebben bij inspanningen. Maar weinig mensen bewegen zoveel dat ze die toegevoegde suikers niet kunnen missen. Integendeel: ze doen zittende arbeid, sporten te weinig en alle energie die ze nodig hebben vinden ze ook in groenten, fruit en aardappelen.            Een zeer boeiende lezing waar je antwoord krijgt op vele vragen rond voeding en gezondheid.

Eric De Maerteleire studeerde af als bio-ingenieur in 1973 en behaalde een doctoraatstitel in 1980. Hij is lid van de Hoge Gezondheidsraad van België en hoofd van het Stadslaboratorium van Gent. Hij heeft meerdere wetenschappelijke publicaties en boeken op zijn naam staan.

 

Afdeling
Oostkamp (Groot)

Datum
20 april 2023
14:30 - 17:30

Type activiteit
Gemeenschapsvorming